0
Pysselbolaget
julpyssel

Presentpåsar av sparade papper och mjölkpaket

Presentpåsar av mjölkpaket | Pysselbolaget

Halva nöjet med att ge bort paket är att få slå in dem, tycker jag. Ni kanske inte håller med, men kika ändå in idag så ska ni får ser hur enkelt det kan vara. Av mjölkpaket och snygga sparade papper gör vi fina presentpåsar. 

Presentpåsar av mjölkpaket | Pysselbolaget

Ni behöver

Ett rent och torrt 1,5 liters mjölkpaket, papper från snygga kataloger eller sparade presentpappersbitar, en sax, limstift, snygga band och något att göra hål med. Vi har en gammal håltång, men det går också bra med en vass sax. 

Presentpåsar av mjölkpaket | Pysselbolaget

Gör så här

Klipp ner paketet till en lagom höjd för presentpåsen. Hur då lagom, undrar ni kankse? Ja alltså, så att den passar det som ska ligga i, eller så att den får den som ni önskar. Jag har gjort våra i några olika storlekar. Det är inte så noga, men andra ord. 

Täck sedan alla sidor med papper. Jag har sparat en fin sida ur en katalog som jag vill använda till en av påsarna. Ni som följer oss har kanske sett att jag använt samma typ av papper tidigare. Japp, den gången blev det julkulor. En aning svårare att göra än dagens presentpåsar, men väldigt snygga. 

Låt limmet torka. 

Gör sedan fyra hål för ”handtagen”, två på varje långsida av mjölkpaketet. Som sagt, har ni ingen håltång så går det också bra att göra hål med en vass sax. Bandet kommer att täcka hålet och det gör inget om det inte blir så snyggt. 

Presentpåsar av mjölkpaket | Pysselbolaget

Man kan fästa handtagen på lite olika sätt, trä en bit band genom hålen och knyt ihop ändarna, eller gör en knut i var ände på bandet. Låt knutarna synas på utsidan eller göm dem på insidan. 

Presentpåsar av mjölkpaket | Pysselbolaget

Till sist trycker jag till kortsidorna på mjölkpaketet så att det får det veck som är på en papperspåse. 

Presentpåsar av mjölkpaket | Pysselbolaget

Nu är presentpåsen klar! Och de andra två också. Den silverfärgade presentpåsen är täckt med en liten bit överblivet presentpapper från förra julen. Den rosa-röda är täckt med ett ljuvlig papper från bungalow.dk som jag fick på en pressvisning av Worldmässorna på Messe Frankfurt. Nu är det bara att fylla med presenter och lägga under granen. Presentpåsar av mjölkpaket | Pysselbolaget

Presentpåsar av mjölkpaket | Pysselbolaget

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.