0
Pysselbolaget
halloweenpyssel

Äppeltryckta godispåsar till Halloween

Hurra, nu är det äntligen dags att kicka igång Halloweenpysslandet! Som vi har längtat! Vi går ut hårt med äppeltryckta godispåsar märkta med namn, att använda som avskedspresent efter en Halloweenfest eller kanske som bordsplacering. Häng med!

Ni behöver små papperspåsar, hobbyfärg, spritpenna till ögon, penselpenna/brush pen  och poscapenna till textningen, skumstencilpensel eller en bit av en tvättsvamp och ett äpple.

Ni som följer oss på Instagram kanske såg att vi för ett par veckor sedan var på en Lettering workshop med bokstavsillustratören Fia Lotta Jansson. Efter det vill vi texta på allt! Kika in hos henne om du också vill lära dig mer om lettering. Hon har både workshops ”live” och på nätet. Freja använder en penselpenna för att få till de snygga bokstäverna och en poscapenna för att göra prickarna.

Låt bokstäverna torka och dela under tiden ett äpple på hälften. Pilla bort kärnorna och torka den skurna ytan med hushållspapper. Dutta sedan på hobbyfärg på äpplet och tryck det mot påsen. Vi använder en skumstencilpensel när vi duttar på färg, men det går lika bra att klippa en bit av en tvättsvamp att använda som dutt.

Äpplets form stämmer bra överens med en pumpa, men man kan behöva fylla i färg där äppelstämplen inte täckt. Låt sedan trycket torka.

När all färg torkat är det bara att rita dit mun och ögon på pumpan – sen är påsarna klara för användning.

Vi har inte bestämt vad vi ska ha våra äppeltryckta godispåsar till än. Förmodligen blir kommer de att fungera som placeringskort vid Halloweenfesten vi planerar. Men de ska förstås fyllas med godis!

Hoppas att ni är inspirerade att komma igång med Halloweenpysslandet. Vi kommer att fortsätta oktober på samma tema och vi har massor av kul planerat för er. Härligt, eller hur!

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Leonor
  3 October, 2017 at 1:36 pm

  Fantastiskt roligt Halloween pyssel!! Ska jag och tjejerna testa i helgen??

  • Reply
   Karin & Freja
   3 October, 2017 at 4:21 pm

   Blir så glad att höra att ni gillar det! Ser fram emot att se vad det blir!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.