0
Pysselbolaget
påskpyssel

Pyssla lätta äggkoppar med fluga

Vi tycker att alla ska få känna sig fina till påsk – även äggen! Idag pyssla vi lätta äggkoppar med fluga. Tjusigt ska det vara. Det tycker vi. Äggkopparna har en bas av toarullar och är klädda med filttyg. Lätt som en plätt. Häng med!

Ni behöver filttyg, sax, toarullar, och klister.

Toarullar är så himla bra att pyssla med! De finna ofta hemma och de passar utmärkt som äggkoppar. Börja med att klippa ner toarullen till en lagom hög äggkopp. Våra äggkoppar är 2,5 cm höga.

Klipp en bit filt att täcka toarullen med och fäst den på rullem med klister. Klipp också till de två bitar som behövs till flugan. Jag återkommer med exakta mått på våra två bitar, men de behöver inte vara exakt som våra. Huvudsaker är att den stora biten är lika bred som toarullen. Den lilla biten behöver vara lång nog att täcka höjden på toarullen, både på ut- och insidan.

Vik in ändarna på den långa rosettbiten mot mitten. Vi har fäst fast bitarna med en liten klutt klister i skarven.

Klistra på den vikta biten filt på toarullen med skarven mot rullen och fäst till sist på den lilla biten som ett band över rosetten. Klart!

Det kan bli riktigt stiliga ägg i år! Jag får lust att måla uttrycksfulla ansikten på äggen, men jag tror att jag får hålla mig tills det faktist är påsk.

Andra toarulleäggkoppar att pyssla hittar ni här; Lättaste äggkopparna och Äggkoppar av toarullar.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.