0
Pysselbolaget
alla hjärtans dagspyssel

Honeycomb-hjärtan till Alla hjärtans dag!

Honeycomb hearts

Honeycomb-papper, eller dragspelspapper som det heter på svenska, är väldigt roligt att jobba med. Momentet när pappret vecklas ut och visar sin form är ljuvligt. Om ni inte testat det än så gör det! Men börja med något enkelt – som ett hjärta, till exempel. Till ett Alla hjärtans dag, till exempel!

Honeycomb hearts 2

Ni behöver honeycomb- eller dragspelspapper, vitt tjockt papper, sax, lim och pennor.

Honeycomb hearts 3

Innan ni börjar klippa i pappret är det viktigt att ta reda på vilken riktning ni ska klippa i. Klipper man i fel riktning går pappret inte att  vecka ut. Lyft lite på de olika kanterna för att se hur pappret funkar.

Sen är det dags att klippa ut ett hjärta! Vi behöver bara ett halvt hjärta och vi lägger mitten på hjärtat mot ytterkanten på pappret.

Klipp också ett halvt hjärta i det vita pappret och klistra det ovanpå honeycomb-hjärtat.

Vik ett vitt papper på mitten och klistra på honeycomb-hjärtat. Kolla gärna att honeycomb-hjärtat går att vecka ut, men låt mottagaren till kortet själv veckla ut och klistra fast den andra delen av hjärtat.

Honeycomb hearts 4

Kortet är klart så när som på en text! Vi skriver en hälsning direkt på kortet och en liten instruktion om vad man ska göra med hjärtat.

[slideshow_deploy id=’8526′]

Hoppas att ni tycker att honeycom-papper verkar roligt att jobba med. Vi kommer att göra fler projekt med dessa vackra papper framöver.

Honeycomb hearts 9 Honeycomb hearts 11 Honeycomb hearts 10

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.