0
Pysselbolaget
julpyssel

Julstjärnor av papperspåsar

paper-star

Om ni följer vår julkalender har ni redan sett Helenas fantastisk stjärnor av papperspåsar. Det är svårt att tro att dessa stjärnor är gjorda av påsar. Så svårt att vi var tvungna att testa. Så, här kommer vår variant av stjärnor av papperspåsar!

paper-star-2

Ni behöver 8-9 st papperspåsar, klister, sax och ett band att hänga stjärnan i. Vi har också använt stämpeldynor och en blyertspenna att trycka mönster med.

paper-star-3

Vi gjorde lite annorlunda än Helena, vi började med att klippa en spets överkanten på alla påsar. Använd den första påsen som mall, så att alla får samma form.

Sen tryckte vi mönster med hjälp av suddgummit på en blyertspenna. Här är det bara fantasin som sätter gränser; tryck med stämplar potatis eller kanske fingrarna, rita med pennor eller måla med färg. Eller gör som Helena, klipp vackra mönster. Tänk bara på att alla påsar ska dekoreras – på båda sidor.

När det är dags att sätta ihop påsarna. Limma först uppifrån och ner i mitten på påsen, och sedan tvärs över basen på påsen. Lägg på nästa och upprepa tills alla påsar ligger i en fin hög. Limma också fast ett band längs med mitten av påsen överst i högen och längs med mitten av påsen underst i högen. Låt ca 20 cm band sticka ut över överkanten på påshögen. Det här bandet ska vi använda att knyta ihop stjärnan med.  Låt klistret torka.

När allt klister har torkat är det faktiskt bara att fälla ut stjärnan. Så här:

[slideshow_deploy id=’8323′]

paper-star-4

Vi kan konstatera att stjärnorna var precis så lätta att göra som Helena sa! Vi tokigt nöjda över våra stjärnor. Svårt att tro att de är gjorda av helt vanliga papperspåsar, eller hur?

paper-star-11

The creative collective photo 2

Jag avslutar igen med att önska er välkomna till the Creative Collective Swedens kreativa julkalender. Varje dag i december presenteras ett nytt inspirerande projekt – något att skapa, baka eller bara göra i förberedelse för en strålande kreativ jul. Kalendern vandrar som vanligt mellan oss och vi kommer att göra allt för att ni lätt ska kunna hänga med.

Hela listan på bloggare och datum finns här.

Följ oss också på

facebooksida, Instagramkonto och  Pinterest board.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.