0
Pysselbolaget
Pysselbolaget

Frågor & svar om #pysslaförvärldensbarn

[slideshow_deploy id=’7919′]

Vi har fått en del frågor om #pysslaförvärldensbarn och jag har försökt att besvara dem på Instagram. För er som inte följer oss på instagram kommer här en sammanställning. Hör gärna av er om ni har fler frågor!

fs-varldens-barn-3

”Måste man pyssla för att vara med i#pysslaförvärldensbarn?”

Nej, vill man bara skänka pengar utan att pyssla går det också utmärkt. Klicka på bilden på hjärtat i höger överkant på pysselbolaget.se så kommer ni direkt till vår insamling för Världens barn.

 

”Varför ska man pyssla till #pysslaförvärldensbarn?”

Våra barn vet att världen är grym, de ser löpsedlar och tv-nyheter, men många vågar inte fråga hur det verkligen ser ut. Att pyssla kan vara ett fint tillfälle att få en stund tillsammans, dels för samtal men också för att visa våra barn att man kan göra något – inte allt, men något.

 

”Måste man skänka för att vara med i #pysslaförvärldensbarn?”

Nej, alla har inte möjlighet att skänka pengar, man kan bara pyssla om man vill. Dela gärna bilder på era pysslade sparbössor, det inspirerar andra. Att skänka pengar är frivilligt!

fs-varldens-barn-2

”Hur funkar insamling #pysslaförvärldensbarn?”

På Världens Barns hemsida finns möjlighet för vem som helt att starta en egen insamling. Här finns vår insamling #pysslaförvärldensbarn. Pengarna som sätts in där går direkt till Världens Barn. Klicka på bilden på hjärtat i höger överkant på pysselbolaget.se så kommer ni direkt till vår insamling för Världens barn.

 

”Vart går pengarna vi sätter in till  #pysslaförvärldensbarn?”

Pengarna som skänks till Världens barn går till en stor mängd projekt runt om i världen, projekt som ger utsatta barn möjlighet till skolgång och tryggare omständigheter i världen. 50 kr räcker till skolmat till ett barn i Uganda i en månad. 140 kr räcker till 5 paket med tvål, filt, handduk till gravida kvinnor i Afganistan. 250 kr räcker för att se till att en familj på fem personer i Senegal kan rena sitt vatten under två månader. Visst är det fantastiskt!

fs-varldens-barn

Dela gärna era sparbössor med oss! Använd hashtaggen #pysslaförvärldensbarn på Instagram. Har du ett stängt IG konto, eller inget konto, och ändå vill dela med dig av din sparbössa går det bra att mejla bilden till mig så lägger jag upp den på @pysselbolaget. Tillsammans tömmer vi våra sparbössor till Världens barn-galan den 7 oktober!

Mer info hittar ni här.

pysslaforvarldensbarn_banner_small

Och länk direkt till insamlingen hitta du här.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.