0
Pysselbolaget
Pysselbolaget

Ge bort originella julklappar i år

Julklappar

Min vän och bloggkollega Sofia på Hildas hem skrev i höstas ett inlägg om att stötta småföretagare och folk som är bra på nått. Jag gillar tanken. Jag vill hellre ge bort julklappar gjorda av duktiga småföretagare, än något massproducerat från en stor affärskedja. Låt mig presentera några småföretagare som jag gillar, och ge er några fina originella julklappsidéer på köpet.

Barntavlor

Vi börjar med Sofia Brolin, som förutom bloggen Hildas Hem också driver webbutikerna Barntavlor.se och Hilda of Sweden. Tavlorna är personliga och görs av Sofia på beställning. Varje tavla är alltså unik. Kan det bli bättre? Besök Barntavlor här och Hilda of Sweden här.

Returnity

Fia på Returnity är ett proffs på återbruk. Hennes bok Returnity innehåller 35 textila återbruksprojekt med tydliga steg-för-steg beskrivningar. Boken innehåller ingen text – bara bild – och passar därför alla! Köp den online eller direkt från Fia. Uppger du koden ”Pysselbolaget” kostar boken 200 kr istället för 220 kr. Porto tillkommer.

Confidencen

Gina, från bloggen Willowday, står som formgivare till den mest underbara barnbok jag sett på länge. Boken ”Sagan on Confidencen” berättar den spännande historien om kungligheterna och händelserna på Ulriksdals Slottsteater. Till boken har Gina skapat de mest fantastiska modeller av rum och människor, och dessa illustrerar historien i boken. Varje uppslag är en egen magisk värld, full av finurliga detaljer och fantasifulla händelser. Mer om boken och hur du beställer den finns på Confidencens hemsida.

12342473_10156306444345425_4158729922384960248_n

Kanske har ni stött på pysslinga Malin från bloggen Pastill? Hon jobbar också som barn- och nyföddfotograf på Pastill foto och sedan ett par år tillbaka fyller hon sin studio med de sötaste små knytt man kan tänka sig. Känner du någon som går i väntans tider, eller kanske väntar ni själva tillökning? Då kan ett presentkort på en fotografering vara en uppskattad julklapp.

Vill man ge bort något lite ”mer” än bara ett presentkort går det att köpa ett tomt album, med ask och omslag i linne, från Malin. När bilderna är tagna printas dessa på miljövänligt bambu-papper och monteras i albumet.

Froken Skogsbar

Annika, alias Fröken Skogsbär, har butiken för alla som gillar sydda saker i underbara retrofärger och mönster. Även Annikas produkter är unika i sitt slag, det finns sällan två likadana börsar, necessärer eller babyfiltar. Besök bloggen för nyheter, retro och loppislycka. Besök butiken för julklappar utöver det vanliga.

Makeaandcreate

Jag har också bett Helena, från Craft & Creativity, att tipsa om pysselprodukter från hennes butik Make & Create. Att ge bort pysselmaterial är nämligen bland det bästa jag vet. Helenas tips är en speciell lera som torkar fint och kommer i vackra färger. Leran är lätt att jobba med och vi har gett bort den till barn i många olika åldrar. Mer om Foam Clay, Silk Clay och andra pyssliga produkter hittar du här.

Lina by the bay

Hos Lina by the bay kan du beställa tavlor av drivved med personliga budskap. Lina är även Kalasmakerskan och likt den goda fen i Askungen förvandlar hon festen till något alldeles extra. Vad för inte ge bort ett pysselkalas i julklapp eller kanske ett färdigdesignat kalastema att pyssla ihop själv?

Mrs K

Sist men inte minst tipsar jag om min egen butik! Bra sagt, mrs K är en webbutik för grafiska tryck med bra sagda saker på svenska. Budskapen jag använder är hämtade ur min verklighet, det är saker jag, mina vänner och barn sagt eller sett. Mitt mål att få er att le. Visst är det en bra ambition så här i jultider?

Det finns förstås fler underbara, unika och fantastiska småföretagare som skulle passa på den här listan. Det här är mitt urval. Min förhoppning att ni ska hitta fina julklappar, från nya ställen, till dem ni tycker.

 

Alla bilder är lånade från respektive bloggare och/eller butik.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.