0
Pysselbolaget
sommarpyssel

Rita på stenar

Stenar

Välkomna tillbaka! Hoppas att ni pysslat mycket i sommar. Trots att skolan snart börjar vill vi gärna dela med oss av några enkla och roliga pyssel vi gjort i sommar. Tillgången material och utrymme kan ibland vara ett problem när man reser eller bor på ett annat ställe än hemma. Ibland går det att hitta material där man är och idag vill vi visa vad vi gjorde med några fina lena stenar vi hittat.

Stenar2

Vi har använt släta och ljusa stenar vi hittat på stranden. Vi använder också Poster Hobby Marker från Make & Create.

Stenar3

Sommarvädret i Sverige har inte varit så bra i år, men under några dagar fick vi strålande sol från en klarblå himmel. På ett trädäck täckt med badhanddukar får våra stenar små och stora motiv, och gott om färg. Se till att stenarna är helt torra innan ni målar på dem. Om de legat ute över natten kan de fortfarande vara lite fuktiga. Då är det bäst att vänta tills de torkat ut helt.

Stenar4

Visst känns det härligt somrigt!

Stenar5

Att rita på stenar passar för både små och stora pysslare. Lilla fröken N, som snart fyller 4 år, valde noga bland sina favoritfärger innan hon dekorerade sina stenar. Stenarna är ett fint sommarminne att lägga på fönsterbrädan till vintern. Ska stenarna ligga ute, i till exempel trädgården, bör de få ett lager lack. Annars finns det risk att färgen lossnar efter ett tag.

Stenar6

Ett minne med smak av sol, bad och semester!

Stenar7

3 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.