0
Pysselbolaget
hemmapyssel

Lätta vimplar i filt

Wall Banner

Vimplar med kloka ord och roliga uppmaningar är fina att ha på väggen och lätta att göra. Vi inspirerades av denna skönhet och vi använder filttyg och lim, men ingen symaskin! Det svåraste med det här pysslet är att komma på vilket budskap man ska välja.

Wall Banner2

Ni behöver filttyg, hobbylim, sax, penna, ett papper, grillpinne och en garnstump.

Wall Banner3

1. Klipp till en vimpel i en färg och välj en annan färg till texten. Vi ritar ut texten på ett papper först. På så sätt kan vi lägga ut bokstäverna på vimpeln och se att de passar innan vi klipper i tyget. Klipp sedan ut bokstäverna i filttyget.

Wall Banner4

Wall Banner5

2. Klistra fast bokstäverna på vimpeln med hobbylim. När alla bokstäver är påklistrade vänder vi på vimpeln. Lägg en sträng lim i överkanten på tyget, placera grillpinnen under limsträngen och vik sedan över tyget över grillpinnen. När allt lim har torkat knyter vi en bit garn på båda sidor av pinnen som upphängning.

Wall Banner6

Våra uppmuntrande vimplar är klara! Vad skriver ni på era vimplar?

Wall Banner7

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  EvaP
  19 May, 2015 at 11:54 am

  Åh…jag älskar den här webbplatsen för att det finns mycket pyssel att göra med mina barnbarn (egentligen bara ett – den yngste är bara ett år).

  Jag har lagt till på min Pinterest, det gick inte att “pinna” direkt från din (er) sida – men jag länkade så att alla hittar hit.

  https://www.pinterest.com/astrantiase/pottering/

 • Reply
  Emma
  16 July, 2015 at 7:50 pm

  Vilken kul idé!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.