0
Pysselbolaget
julpyssel

Stora familjekalendern

Family advent calendar PB nov 2014

Vi närmar oss jul med stora härliga steg. Några av er har säkert börjat tänka på adventskalendrar, en del är kanske redan klara. Vi har inte alltid adventskalendrar, det beror mycket på om orken och tiden räcker till. Förra året gjorde vi en tomtekalender med toarullar på bloggen. Jag gjorde även en kalender till familjen, en lite ovanlig variant, som var väldigt uppskattad.

Family advent calendar PB nov 20142

Hemlighetsmakeriet var på topp inför förra årets första december. 24 stora paket stod och väntade på familjen på morgonen. Upp på väggen hängdes en lång pappersbanderoll med 24 inritade rutor.

Family advent calendar PB nov 20145

I tur och ordning fick familjen öppna paketen, ett för varje dag. Varje paket innehöll ett foto, varje foto hade en plats på pappersbanderollen. Pappersbanderollen fyllde flera funktioner. Banderollen, som är gjord av presentpapper, klipptes i samma längd som väggen. Jag la först ut alla ramar på banderollen för att få en bra överblick. När ramarna väl hittat rätt plats ritade jag av deras placering på pappret och sedan slog jag in dem. På så sätt visste vi precis var ramarna skulle spikas upp även om vi inte hade öppnat alla. När alla 24 ramar var på plats rev vi försiktigt ner pappret.

Family advent calendar PB nov 20144

Jag vet, det är en del jobb med en kalender som den här, men fotoväggen skulle ändå göras. Familjen tyckte kalendern var toppen och varje morgon fylldes med förvänta och glädje över roliga bilder och goda minnen. Och den gläder oss fortfarande varje dag.

Pyssla med mig PB nov 2014

Det finns fortfarande möjlighet att delta i vår tävling om boken “Pyssla med mig!”. Läs mer här.

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Helena, Craft and Creativity
  13 November, 2014 at 2:51 pm

  Jag tycker att idén är strålande och jag kan personligen intyga att den är jättetrevlig att titta på, även för gäster! 🙂

  • Reply
   Karin & Freja
   13 November, 2014 at 5:05 pm

   Delad glädje, eller hur! Är så nöjd att den blev gjord förra året. Frågan är bara vad vi ska hitta på i år. Kanske vi behöver inhandla en lådkalender i kartong 😉

 • Reply
  Niina
  14 November, 2014 at 1:47 pm

  Men lysande!!! Två dåliga samveten på en gång – fotoväggen och adventskalendern! Tack för inspirationen. Och jag vill tipsa dig om en “smällkalender” om du inte gjort en redan. En vinlåda fr systemet m avdelare för 12 flaskor tejpas ihop och sågas itu så du får 24 fack. En present i varje fack och sen limma på silkespapper. Skriv siffror m glitterlim och när man öppnar facken “smäller” man silkespappret ^^

  • Reply
   Karin & Freja
   14 November, 2014 at 5:24 pm

   Tack för ett supertips! Det måste vi testa till nästa år! I år har vi andra planer. Mer om det nästa vecka 😉

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.