0
Pysselbolaget
hemmapyssel

Magisk magnetisk vägg

magnetic wall PB 2014

Vi fortsätter visa smarta och enkla lösningar till barnrum. Den här gången målar vi en vägg med magnetisk färg och skapar en färgglad yta för bilder och teckningar.

magnetic wall PB 20142

Magnetisk färg finns i färg- och järnaffären. Den är tung, både att bära hem och att jobba med, den innehåller nämligen metallspån som gör färgen magnetisk. Det är ett par saker man behöver tänka på när man jobbar med magnetisk färg, det första är att röra om i färgen ordentligt, och röra flera gånger under tiden man målar. Metallspånen sjunker snabbt till botten och får man inte med metallspånen när man målar så blir väggen inte magnetisk.

 

En annan sak som är viktig är att man målar många lager och i olika riktningar, lodrätt varannan gång och vågrätt varannan. Även om man målar många gånger blir inte ytan lika magnetisk som en metalltavla, men den blir tillräckligt magnetisk för att det ska blir kul.

magnetic wall

När magnetfärgen torkat målar vi över den med en tunn gul färg. Vi hade också en spännram till vårt förfogande, den målar vi grön och magnetväggen är klar.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.