Gör ett dockhalsband

Doll face necklace

Det är nytt år och vi har laddat med nya lätta pyssel till er! Gör precis som vi eller inspireras och hitta på något eget. Idag gör vi lätta och söta halsband av träpärlor och hobbyfärg.

Doll face necklace2

Ni behöver träpärlor i två olika storlekar, hobbyfärg, penslar och band eller snöre att trä upp pärlorna på. Vi har också använt en svart vattenfast penna att måla ögonen med och en färgglad pärla med litet hål.

Doll face necklace31. Vi har målat pärlorna på två olika sätt. På den ena har varianten har vi placerat hålet i pärlorna vågrätt. Den varianten får två fina pärltofsar på varsin sida av huvudet. På den andra varianten går hålen lodrätt och då hamnar pärltofsen som en knut högst upp på huvudet. Vi använder grillpinnar att trä upp pärlorna på när vi målar. Hår, ögon och kinder målas med hobbyfärg och/eller vattenfasta pennor.

Doll face necklace4a

Kinderna bli runda och fina om man trycker dem med den platta sidan av en grillpinne.

Doll face necklace42. När pärlorna torkat trär vi upp dem på band. Eftersom de stora träpärlorna har så stora hål har dockhalsbanden med knut på huvudet får varsin färgglad pärla under hakan.

Doll face necklace5

Halsbanden är lätta att göra och går att variera i all oändlighet. Tro oss – det här är bara några av de halsband vi gjort! Låt alla får ett egen, med den egna ögon- och hårfärgen.

Doll face necklace6

Share this: