Tonade ägg med attityd

Eggs_april_PB_2014_1

I vår familj färgar vi gärna ägg till påsk. Inspirerade av bloggen Oh Joy! testade vi förra året att tona äggen genom att flytta runt dem i färgen. I år blev det en variant och vi fick ägg med attityd!

Eggs_april_PB_2014_2

Ni behöver kokta ägg och äggfärg.

Eggs_april_PB_2014_3

1. Vi använder en färg som säljs i mataffären. Den blandas ut i vatten och vinäger. Blanda färgen och häll upp den i små glas eller koppar. Det är lätt att missbedöma mängden färg som behövs. Vi lyckades svämma över våra glas ett par gånger när vi stoppade i äggen. Testa gärna med lite vatten först, bara för att se hur mycket färg som behövs.

Eggs_april_PB_2014_4

2. Stoppa i äggen i färgen och låt dem ligga i enligt instruktionerna på er färg. Vi lägger äggen lite på sida så att vi får en sned färglinje. När tiden är ute vänder vi på äggen och får en ny färglinje. Som ni ser testade vi lite olika sätt att lägg i äggen. Vi gillar alla!

Eggs_april_PB_2014_5

Med en penna och några ullpärlor förvandlar vi äggen till personligheter. En del ser ut att ha hår, andra mössor.

Eggs_april_PB_2014_6

Med äggkoppar gjorda av pärlor får våra ägg även halsband. Glad påsk önskar vi er alla!

Eggs_april_PB_2014_7

Share this: