0
Pysselbolaget
kalaspyssel

Godis-sushi

Candy_sushi_PB_2013_1

I Sverige har vi som tradition att låta barnen äta godis på lördagar.  Redan idag vill vi visa vad vi roade oss med förra lördagen. Kolla här! / In Sweden we have a tradition of letting the kids eat candy on Saturdays. Today we like to show what we amused ourselves with last Saturday. Check this out!

Candy_sushi_PB_2013_2

Ni behöver godis! Du kan välja nästan vad som helst, men bra att ha är remmar och snören, liksom stora marshmallows. / You need candy! You can pick almost anything but you need candy in the shape of straps and strings, as well as large marshmallows.

Candy_sushi_PB_2013_3

Vi ska göra godis-sushi! Istället för ris använder vi marshmallows. Istället för lax använder vi gelefiskar. Härligt, eller hur! / We’re making candy sushi! Instead of rice, we use marshmallows. Instead of salmon, we use candy fishes. Beautiful, isn’t it!

Candy_sushi_PB_2013_4

En del godis var för långa. Enklaste sättet att få dem kortare är att klippa dem med en sax. Ser bara till att saxarna är ordentligt rena, sushin ska ju ätas när den är klar. Vi använde även saxar till att göra hål på marshmallowsen. / Some of the candy pieces were too long. The easiest way to get them shorter is to cut them with scissors. Make sure the scissors are clean, the sushi is to be eaten when it’s ready. We also used scissors to make holes in the marshmallows.

Candy_sushi_PB_2013_5

Vårt bord är täckt av socker, men vad gör det när man får så här fina sushis. / Our table is covered in sugar, but it doesn’t matter when you get sushis this nice.

Candy_sushi_PB_2013_6

Våra godis-sushis höll oss sysselsatta under en lång och rolig stund. Behöver jag säga att vår sushi gjorde succé? Kanske kan det vara en idé för till exempel barnkalas. / Our candy sushis kept us busy for a long and enjoyable time. Need I say that our sushi was a success? Perhaps it might be a good idea for kids partys.

Candy_sushi_PB_2013_7

Men vad har hänt här? – Kyparn, det är en godisråtta i min sushi … / But what happened here? – Waiter, there’s a jelly rat in my sushi …

Candy_sushi_PB_2013_8

41 Comments

  • Reply
    Helena, Craft and Creativity
    23 August, 2013 at 10:35 am

    Helt underbart! Vilken kul idé och sushin blev supersnygg. Oj, vad jag blev sugen på godis nu!

    • Reply
      Karin & Freja
      26 August, 2013 at 2:06 pm

      Vi ska se till att göra en glutefri variant också. Återkommer 😉

  • Reply
    Helena - amelia.se
    23 August, 2013 at 11:01 am

    Fredagsmyset taget till en helt ny nivå!! 🙂 Livsfarligt och heeelt underbart.

    Ha en underbar helg!
    Kram

    • Reply
      Karin & Freja
      26 August, 2013 at 2:07 pm

      Man måste leva lite farligt, eller hur 😉

  • Reply
    Johanna
    23 August, 2013 at 12:02 pm

    Roligaste jag sett på länge! Älskar det!

    • Reply
      Karin & Freja
      26 August, 2013 at 2:07 pm

      Tack Johanna!

  • Reply
    Sofia - Hildas hem
    23 August, 2013 at 12:52 pm

    Jättekul idé! Det kanske också gör att man äter godiset lite mer sparsamt eftersom det är så fint upplagt 🙂

    Kram Sofia

    • Reply
      Karin & Freja
      26 August, 2013 at 2:08 pm

      Ha, det funkar inte alls! Det är snarare tvärtom – inte sak väl den här lilla fina biten ligga kvar här 😉

  • Reply
    Alviti
    23 August, 2013 at 12:53 pm

    Vilken fantastisk idé! Helt underbar 🙂

  • Reply
    Gina
    23 August, 2013 at 2:29 pm

    WoW! you’ve been working hard. Who wouldn’t love this big or small! Adorable… and yummy

    • Reply
      Karin & Freja
      26 August, 2013 at 2:05 pm

      Thank you, Gina! It was indeed very yummy!

  • Reply
    Sofia
    23 August, 2013 at 8:45 pm

    Hej, jag kom precis på att jag nyss lånade en bild av er utan att fråga.
    Hoppas att det inte gör något för det var en liten hyllning och för att få fler att hitta inspiration.
    Mvh Sofia

    Här är länken till inlägget och bilden;

    http://bropporna.blogg.se/2013/august/den-ultimata-pysselsidan.html

    • Reply
      Karin & Freja
      26 August, 2013 at 2:05 pm

      Det går utmärkt! Vi är bara tacksamma för att du sprider vår blogg!

  • Reply
    La Tita Sonia
    24 August, 2013 at 10:25 am

    Me encanta!!!
    Que original!!!

    • Reply
      Karin & Freja
      26 August, 2013 at 2:04 pm

      Muchas gracias!

  • Reply
    Candy Sushi DIY Tutorial | Hip Home Making.com
    28 August, 2013 at 6:50 am

    […] to the tutorial: Candy Sushi by Karin & […]

  • Reply
    Sushi de gominolas para niños — Decoracion Fiestas
    2 September, 2013 at 8:30 pm

    […] Aparte de una buena provisión de chuches también necesitarás unas tijeras y mucha imaginación. Inspírate en la receta preparada por pysselbolaget.se […]

  • Reply
    Stina
    10 September, 2013 at 8:20 am

    Hej!
    Jag och barnen (två egna + ett lånebarn) pysslade godisushi till den åttaårige sushiälskarens pysselkalas nu i helgen. Det blev mycket uppskattat, både att tillverka och att äta. Tack för tipset!
    Hittade hit när jag letade pyssel till födelsedagskalas och jag är överförtjust. Ni är verkligen påhittiga och pyssliga!

    • Reply
      Karin & Freja
      10 September, 2013 at 2:06 pm

      Tack! Så roligt att ni hittat hit och att ni blir inspirerade! Vi hade också väldigt roligt när vi gjorde vår sushi, det är definitivt ett pyssel vi kommer att göra mer av 😉

  • Reply
    Klara
    13 September, 2013 at 9:35 am

    O så underbart! Jag undrar om det finns nåt tricks att hålla godisen mjuka för de blir ju ganska snabbt hårda om de torkar? Kanske plastfolie skulle funka. Tror jag prövar det.

    • Reply
      Karin & Freja
      16 September, 2013 at 5:24 pm

      Vi gjorde godisarna bara några timmar innan vi åt upp dem. Plast funkar säkert ett tag men jag tror att det bästa är att göra slut på dem så fort som möjligt!

  • Reply
    Bleekcup's Le blog » DIY : Des sushis bonbons !
    23 September, 2013 at 9:15 am

    […] { Crédits : Pysselbolaget } […]

    • Reply
      Klara
      26 September, 2013 at 12:49 pm

      Nu har vi gjort sushi! Vi packade dem i en vanlig matbox av plast och tog med dem som matsäck på svamputfärden. I plastboxen höll sig de två sushin som blev över faktiskt mjuka nästan en hel vecka! TACK för det underbara receptet!

      • Reply
        Karin & Freja
        30 September, 2013 at 9:55 am

        Så härligt att höra! Plastbox är alltså lösningen – tack för det!

  • Reply
    9 Fun Food Recipes to Bookmark! | Steal Mag
    8 October, 2013 at 2:41 pm

    […] equally impressive using marshmalows, gummy fish and assorted licorice.  Get the how to from Pysselbolaget (in Swedish). 2.  Making Devil’s Food Cake This chocolate fave looks simply amazing […]

  • Reply
    Snoep Sushi traktatie • ZoKleurig
    12 November, 2013 at 12:22 pm

    […] Kijk voor een uitgebreide werkbeschrijving op Pysselbolaget.se […]

  • Reply
    Mathilda
    25 November, 2013 at 10:57 pm

    Wow vad coolt ska försöka göra såna fina jag med!

  • Reply
    Mathilda
    25 November, 2013 at 10:58 pm

    Wow vad coolt ska försöka göra såna fina jag med!

  • Reply
    PARTY FUN: GIRLS, GLITTER & GEBURTSTAG | WOLF CLUB
    27 December, 2013 at 1:12 pm

    […] Dieses Jahr gab es zum Beispiel „Candy Sushi“: […]

  • Reply
    Bella larsson
    29 January, 2014 at 7:43 pm

    Herregud vad vackra!! Ska göra några såna nu till helgen tror jag, har du något tips på hur man får dom där bruna och röda “repen” att sitta fast? Tycker att ni är väldigt kreativa och smarta. Fortsätt med sådana här roliga “godispyssel” tycker jag, såå kul!!!

    • Reply
      Karin & Freja
      30 January, 2014 at 2:05 pm

      Tack Bella! Vi har gjort sushi flera gånger nu och det är fantastiskt roligt att göra. När det gäller de röda och bruna remmarna så har vi fått dem att fastna genom att lägga dem omlott under sushin. Då håller de sig på plats. Vi ska definitivt försöka hitta på fler godispyssel!

  • Reply
    Cristina
    9 April, 2014 at 3:17 pm

    From spain, this is awesome, i’ll do it on saturday to celebrate my 22th birthday party. Thanks for the idea!!!!!

    • Reply
      Karin & Freja
      10 April, 2014 at 9:03 am

      Lovely to hear! Have a great birthday and party!

  • Reply
    Michelle
    10 May, 2014 at 10:06 pm

    I am going to make these for my daughter to hand out at school for her birthday and I was wondering how well they “keep”. Can I make them on Sunday and then only hand out on Wednesday? Eager to hear your experience with this. Thanks GREAT idea!

    • Reply
      Karin & Freja
      12 May, 2014 at 8:50 am

      Hi Michelle, I’m so glad to hear you like the idea! We haven’t tried to keep our sushi for a longer time, but one leftover sushi piece was left “out” last time we made them and it didn’t keep that well. When the candy dries the sushi cracks… I’m sure it lasts longer if you keep it in a container or bag, but I not sure it will keep for that many days. Our best wishes to your daughter on birthday, and good luck with the sushi!

  • Reply
    Isabella Langarapps
    9 July, 2014 at 10:50 pm

    Hej där!
    Jag försökte att göra detta i Lördags, det var nog ett av det roligaste jag gjort på länge, vi testade med lite andra godisar, det gick inte superbra…;)
    Jag tänkte bara säga att alla i familjen älskade det, min dotter som aldrig tyckt om sushi älskar nu ´riktig´ sushi! Tänkte bara tacka er eftersom sushi är min och min sambos favoriträtt, och nu kan hela familjen äta det. Hoppas att ni fortsätter med allt detta roliga, ÄLSKAR DET!! =)

    • Reply
      Karin & Freja
      16 July, 2014 at 9:06 am

      Tusen tack! Det gör mig så glad att höra att det föll väl ut. Vi har också testat andra godisar men kommer i framtiden att hålla oss till de som är med i inlägget. Kommer du på någon annan superbra kombination får du gärna höra av dig!

  • Reply
    Anna
    8 January, 2015 at 8:38 pm

    hej jag ska ha pyjamas kväll och vi ska göra era sushis . Kramar från Anna och Indra

  • Reply
    Sushi Candy | Bol de sucre
    20 October, 2015 at 4:14 pm

    […] de compartir-ho amb vosaltres. Les imatges i les explicacions les podeu trobar en suec i anglès a Pysselbolaget. Jo intentaré fer-ne una traducció amb […]

  • Reply
    Walter de Rijk
    23 April, 2016 at 3:13 pm

    Thank you for posting this great idea! My sister-in-law asked to go out for sushi as a birthday present and instead of just giving her a gift certificate I found your gift idea. I spent an evening making the candy sushi (and enjoying this) and then handed it to her as the gift the next day. She loved it and everyone at the party got to share in it when we handed out the candy! So again, brilliant idea!

    • Reply
      Karin & Freja
      26 April, 2016 at 8:56 am

      What a great birthday present! I’m so glad to hear you got inspired by us. Thank you for taking the time to drop us a line!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.