Kärt porslin

Det finns så många underbart söta koppar att fynda på loppis och rädda ifrån längst-bak-i-skåpet-ödet.

Ni behöver gamla fina koppar, fat eller äggkoppar, porslinsfärg.

Innan ni börjar – se till att porslinet är rent och torrt. Vi testbrände även våra koppar i ugnen innan vi började dekorera, eftersom vi var osäkra på om de skulle hålla i ugn. Sen är det bara att släppa loss med färgerna. Läs på instruktionerna på de färger ni använder.

1. Idén är enkel – ta fint men oanvänt porslin och dekorera om. Vi har använt pennor från Panduro, man kan förstås använda vanlig porslinsfärg men vi tycker att pennorna är mycket lättare att jobba med. Visst blir det fint!

2. I våra färginstruktioner stod att vi var tvungna att vänta ett dygn innan vi brände. Suck… 3. Kopparna bränns sedan i en vanliga köksugn på de gradantal som står i instruktionerna. Våra alster skulle brännas i 35 minuter på 150 grader.

Och resultatet? Vi serverar nu mer vårt te så här…

… och så här! Vi har kört våra koppar i diskmaskinen och det har gått bra. Tänk på att om det finns metall i dekoren går porslinet inte att köra i mikron.

 

 

Share this: