0
Pysselbolaget
alla hjärtans dagspyssel

Alla hjärtans hjärta / Valentine’s heart

PB_feb_2013_12

Den här veckan är det, trots snöstormar och oväder, kärlek i luften! Med inspiration från boken Craft-a-day av Sarah Goldschadt gör vi idag en liten hjärtbrosch av filt att bära den 14:e. Till vår hjälp har vi Frejas kompis Moa.

PB_feb_2013_13

Ni behöver filttyg, tråd, nål och en broschnål eller säkerhetsnål. Ni behöver också någon form av fyllning, det kan vara skumgummi, lite bomull eller små bitar av tyg.

PB_feb_2013_14

1. Börja med att klippa två hjärtan i filttyget, ett till baksidan och ett till framsidan. Har ni platt skumgummifyllning så klipp ett lite mindre hjärta av det också. Sy sedan ihop alla bitar. Använder ni bomull att fylla med så gör det precis innan ni syr ihop det sista på hjärtat.

PB_feb_2013_15

2. När hjärtat är i hopsytt syr ni fast en broschnål, om ni har, eller en vanlig säkerhetsnål.

PB_feb_2013_16

Moas brosch är färdig! Glad Alla hjärtans dag!
This week, despite blizzards and storms, love is in the air! Inspired by the book Craft-a-day by Sarah Goldschadt we’re today making a little felt-heart brooch to wear on the 14th. Freja’s friend Moa is helping us out.

You need felt fabric, thread, needle and a brooch- or safety pin. You also need some sort of filling, it can be foam, fiberfill or scraps of fabric.

1. Start by cutting two hearts in felt fabric, one for the back and one to the front. If you have a flat foam filling also cut a smaller heart of it. Sew all the pieces together. If you use  a fluffy filling stuff your heart right before you sew the last stitches.
2. Now attach a brooch pin, if you have, or a regular safety pin.

Moa’s brooch is finished! Happy Valentine’s day!

PB_feb_2013_17

8 Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.