0
Pysselbolaget
smyckespyssel

Återvunna armband

Vi hittade ett gäng plastflaskor i återvinningslådan och kunde inte låta bli att klipp i dem. Med lite klister, garn och fantasi blev nya smycken till mor och dotter.

Ni behöver plastflaskor, klister och material att dekorera med, till exempel garn och spets.

1. Börja med att klippa till lagom tjocka armringar av flaskorna. Det lättaste är att först klippa dem grovt med en stor sax och sen finputsa kanterna med en lite mindre. 2. För att få ringarna helt raka har vi använt oss maskeringstejp som mall. Den är lätt att få fast rakt och sen klippa efter.

3. Nu är det dags att dekorera armringarna. Till vår första variant har vi valt att linda garn enligt samma princip som vi gjorde de garnlindade äggen. Det är lite kladdigt med blir väldigt fint när det är klart. 4. Vår andra armring är broderad, som de broderade burkarna vi gjorde här. Märk ut var ni vill ha hålen med en spritpenna, slå sedan hål med en håltång och brodera.

5. Vår sista armring är dekorerad med en vacker spets vi fyndat på loppis. Ett ordentligt lager klister får spetsen på plats.

Vi har nu en helt ny uppsättning armband, gjorda av saker vi hittat i lådor och skåp här hemma. Nu ska vi bara slåss om vem som ska ha vilken!

 

 

27 Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.