0
Pysselbolaget
julpyssel

Juliga änglar

På julafton vi göra en lite sak till varje middagsgäst. Julafton kan vara en lång dag för både vuxna och barn och hos oss funkar pyssel som tidsfördriv och nöje. Förra året gjorde vi dessa granar och placerade dem på allas tallrikar. Våra små änglar är baserade på samma mönster – visst är de söta!

 

Till våra änglar behöver ni färgade papper, flörtkulor, tyg- eller presentband, paljetter, garn och en nål. Vi har också satt på bjällror på en del av våra änglar men det går utmärkt utan.

Ladda ner mallen för ängelns klänning här och klipp ut den i färgat papper. 1. Gör ett vik från hörn till hörn. 2. Veckla sedan ut.

3. Gör likadant med de övriga hörnen.

4. Veckla ut. Det ska nu finnas tre veck, samtliga från hörn till hörn. 5. Vänd på pappret, ta tag i vecken och för försiktigt ihop dem som på bilden. Det kan vara pilligt och lite tålamodskrävande men när ni är klara har ni en söt, böljande klänning.

6. Nu är det dags att sätta ihop ängeln. Trä på bjällra och sen pappklänningen. Klänningen vilar på en knut, så att den inte åker ner över bjällran. 7. Efter klänningen ska vingarna på. Trä på bandet i looper, som bilden visa, för att skapa vingarna. Trä till sist på flörtkula och paljett.

Våra första änglar är klara men det kommer med all säkerhet blir fler! Änglar till alla!

6 Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.