0
Pysselbolaget
sommarpyssel

Maracas av papptallrikar

Paper plate maracas PB aug 2014 1

För en vecka sedan fick jag och Freja hänga med Slöjdklubben på familjefest i Hågelbyparken i Botkyrka.  Under familjefesten fanns bland annat möjlighet att rida på ponnys, träffa brandmän, lyssna till Sean Banan och Panetoz, dansa, måla graffitti och mycket, mycket mer.

Paper plate maracas PB aug 2014 2

I vårt tält var bordet dukat till pysselfest och alla barn fick göra saker som skramlar och fladdrar, något som är bra att ha när Sean Banan och Panetoz uppträder. En av de saker vi gjorde var en maracas av papperstallrikar. De så lätta att göra och så roliga att använda att Freja och hennes vänner bestämde sig för att göra fler. Vill ni göra likadana så gör ni så här:

Paper plate maracas PB aug 2014 3

Ni behöver papptallrikar, hobbyfärg och pensel eller annat att dekorera med, en häftapparat och något att fylla er maracas med. Vi har använt pumpafrön, men ris eller torkade bönor går också bra. Vi har även använt en håltång och garn.

Paper plate maracas PB aug 2014 4

1. Börja med att dekorera era maracas. Varje maracas behöver två tallrikar och tjejerna målar sina med hobbyfärg.

Paper plate maracas PB aug 2014 5

2. Låt färgen torka ordentligt.

Paper plate maracas PB aug 2014 6

3. När färgen torkat häftas tallrikarna ihop men en häftapparat. Glöm inte att fylla maracasen innan ni häftar igen den helt. Vill ni kan ni även göra hål runt tallrikarna med en håltång. Fäst fina garnstumpar för extra fladder!

Paper plate maracas PB aug 2014 8

Och nu – på med musiken och skaka loss! Mycket nöje!

Paper plate maracas PB aug 2014

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.