0
Pysselbolaget
hemmapyssel

Glas och kanna med pressade blommor

Pressade blommor | Pysselbolaget

I ett försök att spara lite av sommaren pressade jag under sommaren ett gäng blommor. Att plocka fram dem så här en gråtrist dag är underbart, men jag vill att de ska komma till användning. Hos Jojotastic hittar jag den här underbara idén, att lacka fast blommorna på glas. 

Pressade blommor | Pysselbolaget

Ni behöver

glas och kanna
pressade blommor
decopagelack
pensel

Pressade blommor | Pysselbolaget

Gör så här

Eftersom blommorna är väldigt ömtåliga behöver man sätta fast dem på ställen där de är skyddade. Glasburkarna jag använder som glas har en upphöjning i botten, och det blir som ett litet utrymme under glaset som är skyddat. Här lackar jag fast mina blommor. 

Pressade blommor | Pysselbolaget

Pensla försiktigt, tar man i för mycket lossnar blombladen. Lacka flera lager och låt varje lager torka ordentligt. 

Pressade blommor | Pysselbolaget

Jag lackar också fast ett blad på utsidan av kannan. Bladet lever ett farligt liv eftersom det är svårt att lacka fast det helt och hållet. Vi får se hur länge det håller. Förmodligen kommer det att gå sönder efter ett tag eftersom det inte är lika skyddat som blommorna i botten på glasen. 

Pressade blommor | Pysselbolaget

Glas och kanna är klara, dekorerade med några vackra sommarminnen. Tyvärr går det inte att maskindiska glasen. Det är försiktig handdisk som gäller framöver. Men det gör inget, glasen ska stå i gästhuset och serva de övernattande gäster vi hoppas att ha så fort pandemin är över. Och råkar vi slita ut blommorna kan vi lätt byta ut dem mot nya.  

Pressade blommor | Pysselbolaget

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.