0
Pysselbolaget
halloweenpyssel

Pyssla monsterburkar till Halloween

Monsterburkar | Pysselbolaget

Konservburkar är toppenbra som förvaring av allt från pennor till bestick och sugrör i papper. Burkarna går att dekorera på alla möjliga sätt. Några olika exempel fick ni i samlingsinlägget i förra vecka. Till Halloween bör burkarna vara dekorerade som monster, det tycker i alla fall vi och våra pysselvänner Anna María och Edda från Dnilva! 

Monsterburkar | Pysselbolaget

Ni behöver

rena och torra konservburkar
tyg att täcka burkarna med
material att göra ögon och munnar av, det kan vara filttyg, knapparm paljetter och pärlor
en sax
hobbylim

Vi har också använt några små taggiga grenar.

Monsterburkar | Pysselbolaget

Gör så här

Täck burkarna med tyg. Jag sparade ärmarna från de barnkläder vi klädde påskägg med i påskas. De är perfekta eftersom de är tubformade. Bara att trä på! En udda strumpa funkar också utmärkt. Om ni följt oss länge kommer ni kanske ihåg de pennställ vi gjorde med udda strumpor? De används fortfarande. 

Monsterburkar | Pysselbolaget

För att tygtuben inte ska åka av sätter jag lim i neder- och överkanten på burken innan jag trycker fast tyget. 

Monsterburkar | Pysselbolaget

Så här ser våra burkar ut när de är klädda i tyg. Den gröna och den blå är klädda med ärmar och den svarta är klädd i en strumpa som hade hål på stortån. 

Monsterburkar | Pysselbolaget

Nu är det dags att sätta personlighet på burkarna. De får ögon av kapsyler, knappar och paljetter. Munnarna är klippta i olika små tygbitar. 

Monsterburkar | Pysselbolaget

Fäst alla delar på burkarna med hobbylim. 

Monsterburkar | Pysselbolaget

I sista minuten får monsterburkarna armar av små taggiga grenar som blåst in på tomten. Vi fäster även dem med hobbylim. 

Och hur funkar ett sånt här pyssel med mindre barn, kanske ni undrar? Utmärkt, skulle jag säga när jag ser var bästa pysselvännerna Anna María och Edda åstadkommit. Visst är deras burkar ljuvliga! Fler bilder på dem och Anna Marías steg-för-steg beskrivning hitta du på bloggen Dnilva. 

Monsterburkar | Pysselbolaget

Hello, mister monsterburk – var är du på väg?

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Pyssla monsterburkar av konserver - Dnilva
    28 October, 2020 at 10:01 am

    […] Piprensare, gamla plastlock och metallbrickor är toppen att använda. Och en strumpa som mössa. Pysselbolaget klädde sina burkar i tyg och strumpor. Kolla bara vilka söta armar det blev av de små kvistarna. […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.