0
Pysselbolaget
julpyssel

Pyssla årets julklapp – en mobillåda!

Pyssla mobillåda | Pysselbolaget

Japp, årets julklapp enligt Handels utredningsinstitut är en mobillåda. Idén med ”en parkeringsplats” för familjen mobiler är fin tycker jag, men de mobillådor jag sett är rätt fula. Inget man vill ha framme kring jul direkt. Därför tar vi saken i egna händer och pyssla en egen mobillåda. Häng med!

Pyssla mobillåda | Pysselbolaget

Ni behöver

en pappväska
tjock kartong
sax
och klister, både hobbylim och smältlim

Jag har också använt

hobbyfärg och pensel
inpapper från Littlephant
legogubbar
tunn kartong

Pyssla mobillåda | Pysselbolaget

Gör så här

För det mesta har jag Freja och ett litet gäng pysslare med mig när jag pysslar. Då blir pysslen enkla och snabba att göra. När jag pyssla själv går saker gärna över styr – som den här gången. Det här projektet går helt klart att skala ner, men så här gjorde jag:

Måla väskan utvändigt med hobbyfärg.

Jag ville så gärna ha en liten dörr på min mobillåda. Enklast had förstås varit att köpa en färdig ”nissedörr”, men hos Silverödlan hittade jag en beskrivning på en dörr gjord i tunn kartong! Min dörr fick lite andra mått, den är 10×6 cm, men i övrigt följde jag Merjas beskrivning till punkt och pricka. Jag gjorde också ett fönster och en skylt.

Den tjocka kartongen ska bli mellanväggar i mobillådan. Klipp till dem så att de passar i lådan och, om ni vill, täck dem med finpapper.

Jag har också valt att måla och tapetsera delar av lådans insida. Är det nödvändigt? Verkligen inte, men o så fint.

Pyssla mobillåda | Pysselbolaget

Måla alla finsnickerier och låt dem torka.

Pyssla mobillåda | Pysselbolaget

Och skylten får text – så att ingen missar vad det är för en typ av låda.

Pyssla mobillåda | Pysselbolaget

När all färg och klister torkat fäster jag mellanväggarna med smältlim. Fördelen med smältlim är den torkar snabbt, väggarna kommer på plats i ett kick, men det går förstås att använda vanligt lim.

Pyssla mobillåda | Pysselbolaget Pyssla mobillåda | Pysselbolaget

Och legogubbarna – vad gör ni med dem, kanske ni undrar? De får funka som placeringskort! En gubbe för varje medlem i familjen, så att var och vet var ens mobil ska få plats. Nödvändigt? Nopp, men kul.

Jag är snyggt blond som legogubbe – och Freja har fått rosa hår dagen till ära!

Pyssla mobillåda | Pysselbolaget

Får jag lov att presentera årets julklapp i vår tappning. Vår egen mobillåda för hela familjen. Som ni ser går den att göra mycket enklare. Man behöver inte måla, tapetsera och göra dörrar. Pappväskorna som går att köpa i leksaksaffärer är ofta rätt fina som de är. Men kanske är du lite som jag, som älskar att nörda ner mig i detaljer och älskar att sitta i timmar med pyssel. Eller kanske du har en gammal sliten väska som behöver piffas till. Då är den här mobillådan för dig.

Pyssla mobillåda | Pysselbolaget

Det jag gillar mest är att den går att stänga. In med mobilerna och stäng till den! Hoppas att ni gillar den lika mycket som jag.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.