0
Pysselbolaget
Pysselbolaget

Brevpyssel på Postmuseum

Postmuseum | Pysselbolaget

Många av oss som bor i Stockholm har någon gång besökt Postmuseum i Gamla Stan. Frågar ni mig rekommenderar jag varmt ett besök snart igen – här händer det nämligen spännande grejer. Häng med oss när vi besöker museet för en härlig kväll med brevpyssel.

Postmuseum | Pysselbolaget

En regnig kväll i förra veckan klev vi in i Postmuseums vackra lokaler och blev vänligt guidade in i en lokal dukad för pyssel. Snabbt hängde vi av oss våra våta jackor, skakade regndropparna ur håret och började se oss omkring. Postmuseum har en mängd olika kvällsaktiviteter. Bland annat har Sofie Björkgren-Näse, alias Fia Lotta Jansson, Lettring Workshops under hela hösten.

Postmuseum | Pysselbolaget

Men den här kvällen är det brevpyssel som står på schemat! Kvällen leds av Raquel Telléz, mer känd som @marionbcn, och hon satte oss snabbt i arbete.

Postmuseum | Pysselbolaget Postmuseum | Pysselbolaget

Raquel, med över 30 000 följare, har gjort sig känd över världen med sina vackra brev. Kolla in hennes instagramkonto om ni inte tror mig. Jag ska villigt erkänna att en lätt pysselkramp infann sig när  Raquel visade upp sina kreationer. Skulle vi verkligen kunna åstadkomma något som ens kom i närheten av hennes skönheter? Men Raquels entuasiasm och kreativitet smittade snabbt av sig i gruppen. Innan vi visst ordet av var vi igång.

Postmuseum | Pysselbolaget Postmuseum | PysselbolagetPostmuseum | Pysselbolaget

Förutom det fina startkittet vi fick fanns mängder med material att använda på plats. Det var stämplar, klistermärken, vackra papper. I kittet fanns också ett frimärke så att vi kunde skicka en av våra konstverk till någon.

Postmuseum | Pysselbolaget

Postmuseum | Pysselbolaget

Museet har sedan 1906 skildrat postens historia från öppnandet fram till nu. Här finns en mängd posthistoriska föremål och en omfattande frimärkssamling. Här finns också Lilla Posten, ett postkontor för alla med barnasinnet kvar. Postmuseum drivs av PostNord.

Postmuseum | PysselbolagetPostmuseum | Pysselbolaget

Under dryga två timmar, med kort paus för ljuvlig soppa i museets restaurang, brann flitens låga klart och högt. Vi skapade små underverk, inspirerade av Raquel och av varandra. Och så klart postade vi våra brev i museets brevlåda innan vi igen gav oss av ut i regnet. Nu rosiga om kinderna, mätta och väldigt glada.

Postmuseum | Pysselbolaget

Fler tillfälle för brevpyssel blir det 3/11 och 16/11. Då vankas det julbrev har jag hört! Biljetter och mer information hittar ni på Postmuseums hemsida. Vi kommer definitivt skicka fler brev framöver, dels för att det är roligt att skicka brev – men framförallt för att de var så roligt att göra! Är ni förvånade 😉

Postmuseum | Pysselbolaget

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.