0
Pysselbolaget
påskpyssel

Gör påskfina vaser av återvinning och konfetti

Påskvaser | Pysselbolaget

Påsken för mig handlar mycket om färg. Jag är, tror det eller ej, rätt sparsmakad när det kommer till färg i vanliga fall men till påsk ska allt vara färgglatt! Jag vill däremot inte spendera en massa pengar på pynt, påsken är en kort och intensiv högtid. Att klä burkar med färgglada konfettibitar är både roligt och billig – och så fint det blir! Häng med oss när vi gör påskfina vaser av återvinning och konfetti.

Påskvaser | Pysselbolaget

Ni behöver

glasburkar och/eller flaskor
pensel
decopagelack, finns att köpa i hobbyaffärer
konfetti av silkespapper, våra färdigklippt är inköpt på TGR

Se till att burkar och flaskor är rena och torra innan ni börjar.

Påskvaser | Pysselbolaget

Gör så här

Pensla på lack på en liten yta av glasburken. Lägg försiktigt på några konfettibitar på den lackade ytan. Pensla  sedan försiktigt på ett lager lack ovanpå konfettibitarna. Upprepa tills glasbruk eller flaska  är täck och alla konfettibitar sitter ordentligt fast.

Decopagelacken fäster inte bara konfettibitarna, den bidrar också med en skyddande ytan ovanpå det rätt känsliga silkespappret. 

Påskvaser | Pysselbolaget

Att pensla och lägga på konfettibitarna är inte svårt, men de är lite ömtåliga. Om de blir för mjuka är det lätt att de korvar sig eller går sönder. Ta av den trasiga biten i så fall och ta en ny!

Påskvaser | Pysselbolaget Påskvaser | Pysselbolaget

Påskens sötaste vas! Flaskan är en uppdrucken pärondryck från Semper. Med två tonåringar i huset dricks tyvärr inte så mycket pärondryck längre, men flaskan är så fin i formen att jag ibland köper den för flaskans skull.

Påskvaser | Pysselbolaget

Tänk att några glasburkar och flaskor, räddade från återvinningen, blev ett gäng söta vaser och ett par ljusstakar! Ljusstakarna är gjorda av romburkar. Gör man ljusstakar är det viktigt att inte lacka fast silkespapper på insidan av glasburken. Inte ens på kanten. När man sätter ett ljus i glasburken blir kanterna väldigt varma och lacken kan fatta eld. Lämna aldrig tända ljus utan uppsikt. 

Trevlig fredag!

Påskvaser | Pysselbolaget

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.