0
Pysselbolaget
pysselfilm

Vika tavlor i papper

Origami Wall Art | Pysselbolaget

Är inte papper världens ljuvligaste material? Jag har älskat papper så länge jag kan minnas och jag älskar alla sorters papper; mönstrat, återbrukat, enfärgat, tunt och tjockt. För ett par veckor sedan la @mittlivkreativ ut en tavla hon vikt i origami och jag föll pladask. Idag visar vi våra tavlor, för det blev fler än en,och hur du själv kan vika en egen. 

Origami Wall Art | Pysselbolaget

Du behöver

Lättast är att använda färdiga origamipapper. De är bra i både storlek och tjocklek. En av tavlorna vi gjort är vikt i vanligt kontorspapper. Det är lite hårdare att vika i och jag fick själv skära till kvadratiska bitar. Ni behöver också ett stort papper eller något annat att limma pappersdelarna på och ett bra lim. Vi använder vår limpistol. 

Origami Wall Art | Pysselbolaget

Gör så här:

Det är alltid roligt när vi hittar saker som är lätta att vika, men där resultatet ändå blir fantastiskt. Freja hade inga problem att lära sig vika till delarna, men man behöver vara noggrann. Viker man snett blir allting snett. Vik så här:

Origami Wall Art | Pysselbolaget

De färdiga pappersdelarna placerar vi ut på ett stort papper. Vi har placerat våra i en sexhörning, men delarna går att placera ut på många sätt. När vi är nöjda med placeringen limma vi fast bitarna, inifrån och ut, med limpistolen. 

Origami Wall Art | Pysselbolaget

Jag har ju redan avslöjat att vi gjorde fler än en. Det blev faktiskt tre stycken på en och samma dag! Som så ofta när vi pysslar får jag en idé – som Freja snabbt snappar upp och sätter i verket. Jag ville så gärna ha en ombrefärgad tavla. Freja löste det med en sprayflaska och lite hobbyfärg. Pappersdelarna är vikta av vanligt kontorspapper, skuret i 15×15 cm stora ark. 

Origami Wall Art | Pysselbolaget

Pappersdelarna får torka på tidningspapper innan vi försiktigt flyttar över dem till ett stort vitt papper. 

Origami Wall Art | Pysselbolaget

Enklaste sättet att fästa delarna är att limma längs mitten på undersidan av respektive pappersdel. Vi börjar med delarna i mitten och limma oss sedan utåt. 

Origami Wall Art | Pysselbolaget

Tänk att det kan blir något så fint av kontorspapper och hobbyfärg.

Origami Wall Art | Pysselbolaget

Min ombrefärgade tavla hamnade inne hos Freja. Lite surt sa mamman men inte mer än rätt, med tanke på att det är hon som gjort det mesta av jobbet. 

Origami Wall Art | Pysselbolaget

Jag blir inte utan. Den färgglad tavlan är min och hänger utmärkt mot min mörka vägg. 

Origami Wall Art | Pysselbolaget

Den tredje då, undrar ni kanske? Även den hamnar hos Freja. Vikt i favoritfärgerna rosa, grått och svart passar den fint in hos henne. 

Vad gör ni i helgen? Vik en tavla, vettja! Eller kanske tre! Trevlig helg.

Origami Wall Art | Pysselbolaget

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.