0
Pysselbolaget
skolstartspyssel

Pennburk av mjölkpaket

Milk Carton Organizer PB aug 2014 1

Jag vet inte hur det är hos er, men hos oss ligger pennor, saxar och limstift på många olika ställen. Vi har tidigare gjort fina små pennburkar, men behovet av något större och mer praktiskt har seglat upp. Vi ger oss på en stor och lyxig pennburk i ett material de flesta har hemma – mjölkpaket!

Milk Carton Organizer PB aug 2014 2

Ni behöver 5 mjölkpaket av 1 litersmodellen, sax, lim, ett tjusigt papper att klä paketen i och en bit band till handtag. Ett gäng klädnypor kan också vara bra att ha.

Milk Carton Organizer PB aug 2014 3

1. Drick först upp mjölken och diska ur paketen ordentligt. Klipp toppen av fyra av förpackningarna, men låt en sida på varje paket ha kvar en hög sida.

Milk Carton Organizer PB aug 2014 4

2. Limma ihop de höga sidorna två och två och limma sedan ihop de två enheterna med varandra. För att pennstället ska bli stabilt, klipp till sist en lång bit av det sista paketet, vik det dubbelt och limma rakt över det höga bakstycket. Klä pennstället med finpapper.

Milk Carton Organizer PB aug 2014 5

3. Det sista vi gör, när allt klister torkat, är två hål i överdelen. Använd en håltång om ni har, eller en vass sax. Vi trär ett fint band genom hålen och vårt pennställ de luxe är klart!

Milk Carton Organizer PB aug 2014 6 Pennstället är stort och rymmer både pennor och annat. Att det dessutom är lätt att ta med sig är en stor fördel. Vi är mycket nöjda. Det lyxiga pappret är Lisa Bengtssons fina tapet ”Tillsammans blå” och den fantastiska målarboken är gjord av fotograf Jenny Brandt och hennes man och finns här.

Milk Carton Organizer PB aug 2014 7

 

 

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Susanne
  14 September, 2014 at 6:47 pm

  Åh! Nu kastades jag tillbaka till mitt rum där jag satt och klippte, skrev och ritade för 30-35 år sen. 🙂 Där hade jag pennorna i pimpade mjölkkartonger! Fiiint!

  • Reply
   Karin & Freja
   3 October, 2014 at 11:12 am

   Tack! Jag testar gamla idéer på Freja och de verkar falla i god jord!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.