0
Pysselbolaget
hemmapyssel

Pyssla med sugrör / Paper straw craft

PB_maj_2013_8

Sugrör i papper ser man numera ofta i bak- och inredningsaffärer. De kommer i fina mönster och granna färger och lockar verkligen till lek. Visst, vi använder gärna sugrör på kalas – men vi pysslar nästan hellre med dem! Idag gör vi en namnskylt till Freja. Häng med! / Paper straws are often found in baking and interior design shops. They come in beautiful patterns and bright colors and they spur ones imagination. Sure, we like to use straw at our birthday partys – but we love to do crafts with them! Today we make a nameplate for Freja. Check it out!

PB_maj_2013_9

Ni behöver papperssugrör i olika färger och mönster. Våra är inköpta på resor och mässor men Helena har underbara sugrör i hennes webbbutik Make & Create. Vi har också använt en limpistol, sax och en liten träbräda att fästa bokstäverna på. / You need paper straws in different colors and patterns. Our are purchased on trips and fairs, but Helena has wonderful straw in her web store Make & Create. We also used a glue gun, scissors, and a small wooden board to attach the letters on.

PB_maj_2013_10

1. Börja med att bestämma hur bokstäverna ska se ut och klipp sedan till sugrören i önskad längd. Det kan vara lite trixigt att få till bokstäverna. Freja hade turen att både ha lätta bokstäver och ett kort namn. / Start by deciding how the letters should look and then cut into straws in length. It can be a little tricky to shape the letters. Freja is fortunate to have both easy letters and a short name.

PB_maj_2013_11

2. Limma sedan ihop bokstäverna med en limpistol. Det är lätt att bränna sig när man använder en limpistol. Ett tips är att ha ett glas kallt vatten när till hand. Då kan brända fingrar, stora som små, snabbt svalkas av. För att få ihop Frejas bokstäver fick vi hjälpas åt, och vi fick båda doppa fingrarna i vårt vattenglas. När bokstäverna är klara fäster ni dem på en träbräda eller kartongbit. Vi använde en bräda som blev över från vårt kreativa pussel. / Glued the letters together with a glue gun. It’s easy to burn fingers when using a glue gun. It’s a good idea to have a glas of cold water at hand. Then the burnt fingers, large and small, can rapidly cool off. To glue together Freja’s letters, we had to help each other, and we both had to dip our fingers in the water. When the letters are done you attach them to a wooden board or a piece of cardboard. We used a board that was left over from our creative puzzle.

PB_maj_2013_12

Namnskylten är färdig och konstnären nöjd. Sugrör är ett billigt pysselmaterial men många funktioner. Kolla även in våra tidigare sugrörspyssel – födelsedagskort, granar, hoppbanan och våra monogram. / The nameplate is done and the artist happy. Straws are inexpensive as craft material and can be used for many things. Check out our previous paper straw crafts – birthday cards, trees, a jumping arena and monograms.

You Might Also Like...

10 Comments

 • Reply
  Mormorsglamour-pyssel och inredning
  7 May, 2013 at 9:07 am

  Man slutar aldrig förundras över er kreativitet. Det är helt underbart!

  Tack för att jag fick träffa dig i lördags! nu ser vi till att boka in en träff snarast igen, så vi kan fortsätta där vi slutade.
  Kram
  Helena

  • Reply
   Karin & Freja
   8 May, 2013 at 10:09 am

   Tack detsamma! Jag hör av mig till dig om date – kände verkligen att jag inte hann prata färdigt i lördags 😉

   Kram

 • Reply
  Helena, Craft and Creativity
  7 May, 2013 at 11:29 am

  Hälsa Freja att skylten blev toppensnygg!

  Tror definitivt mina tjejer kommer vilja göra likadana (och vilken tur att vi har sugrör hemma…!) 😉

  Tusen tack för länkningen och stor kram till er.
  /Helena

  • Reply
   Karin & Freja
   8 May, 2013 at 10:10 am

   Det ska jag hälsa henne! Som du ser på korten är hon rätt nöjd 😉
   Ser fram emot att se era snygga skyltar!

 • Reply
  Alessandra
  7 May, 2013 at 2:28 pm

  I have a lot of paper straws, so…..let’s start!!!!
  xxxxx Ale

 • Reply
  Helena - amelia.se
  8 May, 2013 at 11:11 am

  Hej! Vad himla trevligt det var att ses i lördags. Det var i all hast och jag hoppas på fler tillfällen. Det gnager så att jag inte kunde vara med på middagen och minglat mer. Men som sagt, det går förhoppningsvis fler tåg.

  Vilket underbart pyssel med sugrören. Glädjen spritter i bilderna. Duktiga ni!!

  Ha det så bra nu i vårsolen.
  Kram

 • Reply
  Pyssla med sugrör 2/ Paper straw craft 2 | Pysselbolaget
  10 May, 2013 at 8:07 pm

  […] Pyssla med sugrör / Paper straw craft […]

 • Reply
  frk pyssel
  10 May, 2013 at 10:32 pm

  Men så fint!!

 • Reply
  Manualidades con pajitas de papel > Decoracion Infantil y Juvenil, Bebes y Niños
  9 September, 2013 at 7:52 am

  […] Antes de comenzar el proyecto diseña las letras en una hoja, ten en cuenta el número de letras y las dimensiones de la chapa para que quepan todas una vez montadas. Una manualidad muy entretenida y barata,ya que un bolsita con 25 unidades cuesta sobre los tres euros. Tienes más instrucciones en fotos en pysselbolaget.se […]

 • Reply
  Manualidades con pajitas de papel
  19 December, 2017 at 8:52 pm

  […] Antes de comenzar el proyecto diseña las letras en una hoja, ten en cuenta el número de letras y las dimensiones de la chapa para que quepan todas una vez montadas. Una manualidad muy entretenida y barata,ya que un bolsita con 25 unidades cuesta sobre los tres euros. Tienes más instrucciones en fotos en pysselbolaget.se […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.