Gör Beru Bettos Pixelfigur!

Pixel Boy 1

Det finns så många begåvade pysslare på nätet och vi hittar dagligen roliga och påhittiga saker vi vill testa. Idag testar vi konstnären Beru Bettos fantastiska toarullefigur och häpnar över resultatet. Börja samla toarullar!

Pixel Boy 2

Ni behöver 79 (!) st toarullar, hobbyfärg, pensel, limpistol och ett mönster från Beru Betto.

Pixel Boy 3

Skarmavbild 2015-02-16 kl. 11.40.12

1. Vi har samla toarullar länge och nu har vi äntligen fått ihop alla 79! Freja ville göra en pixelfigur i sin favoritfärg så vi har gjort om Beru Bettos mönster lite. Mönster till en hel rad andra underbara karaktärer finns på Beru Bettos sida. Innan vi börjar måla lägger vi ut hela figurer på golvet och märker upp vilka som ska ha vilken färg. Några rullar har använts i tidigare projekt men de ska nu få ny och mer passade färg.

Pixel Boy 4

2. Måla alla rullar. Tänk på att inte använda vattenfärger. De fäster inte på toarullarna, utan kladdar av sig på fingrar och kläder. Använda hobbyfärg istället.

Pixel Boy 5

3. När hobbyfärgen är helt torr klistras rullarna ihop enligt mönstret. Vi använder en limpistol. Rullarna klistras först ihop till långa rör. Rören klistras sedan ihop med varandra. Våra rullar är i lite olika storlekar och vår figur blir inte lika slät som Beru Bettos. Det gör ingenting – vi är mycket nöjda med resultatet.

Pixel Boy 6

Vi hänger vår pixelpojke genom att trä en bambupinne genom några av de översta rullarna. Börja spara toarullar och glöm inte att kolla in alla fina figurer hos Beru Betto.

Pixel Boy 7

Share this: