0
Pysselbolaget
påskpyssel

Kanin i ris

Nej, det här är inte ett recept. Visst låter det så, men kanin i ris enligt Pysselbolaget är förstås pysslade kaniner att hänga i påskriset! Mitt påskris är fortfarande rätt bart och det behöver ytterligare pynt innan jag är nöjd. Jag har tidigare visat silkespappersblommor, pappersfjädrar och påskäggsramar. Idag blir det papperspyssel i form av kaniner och kycklingar. Ni har väl inte fått nog av påskpyssel, hoppas jag.

Ni behöver

Jag har använt hobbykartong i vitt och gult. Kraftigt papper går också bra. Jag har också använt små bitar av mönstrat papper, runda klistermärken, sax och limstift. Ni kommer också behöva en svart och en orange penna, samt nål och tråd.

Gör så här

Är jag löjlig som tror att jag behöver ge er tydliga instruktioner? Det kanske är rätt självklart hur jag gjort? Nåväl, vi kör en snabbvariant: Klipp först ut huvuden i kartong. Klipp sedan fluga eller partyhatt i ett mönstrat papper och klistra på. Sätt ett runt klistermärke på fluga eller partyhatten och rita dig ögon, nos och näbb. Jag klistrar hatt och fluga på båda sidor, och gör likadant med klistermärkena. Klistermärkena är av den typen man hittar i bokhandlar och butiker som säljer kontorsmaterial. Det är billigt och roligt pysselmaterial. 

Klart! Ja, eller vill ni hänga dem i riset behöver ni också trä på en tråd i överkanten på respektive huvud. Sen är det klart!

Vilken lycka att solen tittar fram just när jag ska till att fota. Kanin och kyckling i ris – och solsken! Nu börjar riset ta form. Nu kan det snart blir påsk.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.