0
Pysselbolaget
påskpyssel

Pyssla påskäggsramar av pärlor

Pärlade ägg | Pysselbolaget

Pärlplattan är väl en genialisk uppfinning, håller ni inte med? Med enkla plaströr och en platta med piggar skapas små och stora underverk. Pärlplattor används som konstverk, som graffiti eller som tidsfördriv. Pärlplattemotiven går lätt att anpassa efter humör och säsong. Eftersom vi närmar oss påsk tänkte jag visa er min senaste pärlplattekärlek – påskäggsramar.

Pärlade ägg | Pysselbolaget
Ni behöver

För att göra påskäggsramar behöver ni pärlplattepärlor i valfria färger samt pärlplattor. Ni behöver också ett strykjärn, någon typ av strykpapper, klister och bilder eller foton.

Pärlade ägg | Pysselbolaget

Gör så här

Bygg! Jag tror att ni kan se hur ramen är uppbygd på den översta högra bilden. Jag är inte alltid så bra på färg, men jag fick hjälp av Freja att göra ett gäng ramar i olika färger och mönster.

När alla ramar är klara stryker jag dem med ett strykpapper mellan pärlor och strykjärn. Det finns speciella strykpapper att köpa i hobbyaffärer, men jag använder vanligt bakplåtspapper när jag stryker mina pärlplattor. Pappret går bra att återanvända, så spara det till nästa omgång pärlplattor.

Pärlade ägg | Pysselbolaget

Min tanke var att ha bilder på barnen i påskäggsramarna, men mina tonårsbarn är inte längre så pigga på att ställa upp som modeller till mina pyssel. Jag, som är en mycket förstående mamma trots att jag är pysselnörd, klagar bara offentligt men nöjer mig till sist med bilder på pysslade djur.

Jag fäster mina bilder på baksidan av ramarna med klister.

Pärlade ägg | Pysselbolaget

Ett sött gäng påskäggsramar är klara! Kanske försöker jag smyga in bilder på barnen innan jag hänger ramarna i påskriset trots allt. Vi får väl se om jag lyckas!

Pärlade ägg | Pysselbolaget

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.