0
Pysselbolaget
julpyssel

Washitejpad stjärna / Washi taped star

I Sverige har vi som tradition att första söndagen i december hänga upp lysande julstjärnor i våra fönster. Plötsligt lyser hus och städer upp i vintermörkret och det blir jul. Vanliga vita julstjärnor går att hitta billigt i handeln och de är riktigt roligt att sätta sin personliga prägel på dem. I förra veckan var jag och Freja på pysselbesök hos Helena, med bloggen Craft & Creativity, och hennes dotter. Bland alla roliga pyssel vi gjorde tillsammans visar vi idag våra pimpade julstjärnor.

Ni behöver vita pappersstjärnor och valfritt material att dekorera med. Vi har använt washitejp och hobbyfärg.

1. Jag gillar washitejp, de finns i många fina färger och mönster, och mitt val av dekor blev lätt. Washitejp kommer ursprungligen från Japan men den svenska marknaden har fullkomligt exploderat på sista tiden. Tejpen finns att köpa både i hobbyaffärer och via nätbutiker.

Mörkret lägger sig snabbt i Sverige nu och vi får pyssla i skenet av köksbelysningen. Washitejpen är lätt att arbeta med och det blir fint fort.

2. Freja har valt att måla sin stjärna med hobbyfärg. Hon lägger på färgen med en skummgummi stöppel.

Stöppeln är lätt att arbeta med och den ger färgen en fin struktur.

3. Freja avslutar med klistermärken i guld. Stjärnan är nu klar att hängas upp. Trots att vi har dåligt med snö kan man ana att det närmar sig jul.

En god första advent önskar vi er. Glöm inte att titta in hos Helena för att se hur hennes stjärnor blev! Det ska vi göra.
In Sweden we hang bright Christmas stars in our window on the first sunday of December. Suddenly hundreds of stars lit up the winter darkness. Common white Christmas stars can be found cheaply in our stores and it’s really fun to put a personal touch to them. Last week Freja and I visited Helena, with the blog Craft & Creativity, and her daughter. We did lots of fun crafts together, and today we’d like to show you our decorated christmas stars.

You need white paper stars and optional materials to decorate with. We have used washitejp and hobby paint.

1. Since I like washitejp, and they are available in many beautiful colors and patterns, my choice of decor was easy. Washitejp is originally from Japan, but it’s now available all over weden, both in hobby shops and online stores. Darkness settles rapidly in Sweden now and we’re doing our crafts in the glow of the kitchen lights. Washitejpen is easy to work with and you get a great result fast.
2. Freja chose to paint her star with hobby paint. She puts on the paint with a stipple sponge. The stipple sponge is easy to work with and it gives the paint a nice structure.
3. Freja finish her design off with stickers in gold. The star is now ready. We are both very happy with our decor. Although we haven’t had any snow yet you can hense Christmas is around the corner.
We wish you a good first Sunday of Advent. Don’t forget to drop by Helena to see how her stars turned out! We certainly will.

 

19 Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.