0
Pysselbolaget
påskpyssel

Politiskt korrekta påskfjädrar

Pappersfjädrar | Pysselbolaget

Påskfjädrarna vara eller inte vara har diskuteras hett i pysselkretsar. Bakgrunden är en kartläggning från Djurens rätt som visa att de flesta påskfjädrar som säljs i Sverige kommer från leverantörer som inte kan garantera att fåglarna haft det bra vid uppfödning. Fjädrarna vi hittar i butik kommer oftast från kalkoner som fötts upp i köttindustrin i USA. Själv känner jag att jag kan låta bli att använda riktiga fjädrar. Jag, och många pysslingar med mig, gör gärna våra egna politiskt korrekta påskfjädrar. Det är både enkelt och roligt.

Pappersfjädrar | Pysselbolaget
Ni behöver

Vill ni också göra egna påskfjädrar behöver ni papper och sax. Jag använder också bitar av färgglada tidningar och kataloger. Till vad då, undrar ni kanske? Ni får väl se! Ja, och limstift är också bra att ha.

Pappersfjädrar | Pysselbolaget
Gör så här

Jag älskar att riva i papper. Det vet jag att jag inte är ensam om. De flesta av mina små pysselkamrater kan sitta långa stunder och riva vackra remsor av papper. Den här gången vill jag att mina pappersfjädrar ska ha en bit av ett rivet mönstrat papper på tippen. Halva nöjet är att få till en snygg riven kant. Det är också en njutning att matcha mönster och färger.

Pappersfjädrar | Pysselbolaget

Sen limmar jag de rivna mönstrade bitarna på en pappersbit i den storlek jag vill ha mina fjädrar. Jag limmar en riven bit på varje sida. När limmet torkat klipper jag ut en fjäder. Vill ni inte klippa på fri hand finns mallar att hitta om ni googlar ”fjädrar” och ”mall”.

För att fjädrarna inte ska vara helt platta så bockar jag till dem på mitten med hjälp av en linjal. De får också en upphängningstråd, eftersom de ska upp i riset.

Pappersfjädrar | Pysselbolaget

Påskfjädrar deluxe! Och hemmagjorda dessutom!

Pappersfjädrar | Pysselbolaget

Mitt påskris tar sakta form. Just nu sitter söta silkespappersblommor i riset och färgglada fjädrar. Jag försöker fortfarande smyga in bilder på barnen i påskäggsramarna från häromdagen, men har inte riktigt lyckats få till det än. Fortsättning följer!

Fler snygga, coola och helt korrekta påskfjädrar hittar ni hos bland annat hos DIYSweden, Trendenser och Willowday

Pappersfjädrar | Pysselbolaget

SparaSpara

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.