Placeringkorthållare till Alla Hjärtans dag

Valentines Day Place Card Holders

Snart är det alla Hjärtans dag och vi pysslar små söta placeringskortshållare i Fimolera.  Hållarna får formen av hjärtan och de gör sig fint på middagsbordet. Häng med!

Valentines Day Place Card Holders2

Ni behöver Fimolera, en kavel, en hjärtformad pepparkaksform. Ni behöver också bakplåtspapper, en plåt och en ugn.

Valentines Day Place Card Holders3

Kalva ut leran tills den är ca 5 mm tjock. Vi blandar färgerna med varandra medan vi kavlar. Tryck ut två hjärtan ur leran.

Valentines Day Place Card Holders4Valentines Day Place Card Holders5

Klipp en bit av bakplåtspappret och vik det på mitten. Det är viktigt att det är just bakplåtspapper och inte något annat papper, eftersom hjärtana ska bakas i ugnen. Lägg det vikta pappret så att det täcker nästan hela ena hjärtat. Lämna en bit längs med kanten på hjärtat utan papper. Lägg det andra hjärtat ovanpå och tryck försiktigt ihop dem. Se till att de båda kanterna som inte är skyddad av pappret fastnar i varandra. Lägg det dubbla hjärtat på en bakplåtspapperstäckt plåt med det vikta bakplåtspappret kvar mellan lagren.

Valentines Day Place Card Holders7

Baka hjärtat enligt instruktionerna på förpackningen. När hjärtat har svalnat, ta bort bakplåtspappret och ersätt det med ett placeringskort! Eftersom det båda lagren i hjärtat är rätt tjocka går det alldeles utmärkt att ställa placeringskorthållaren på högkant.

Valentines Day Place Card Holders6

Nu ska vi bara komma på vad vi ska laga till Alla Hjärtans dag. Vad lagar ni?

Valentines Day Place Card Holders8

Share this: