Juveler i krympplast

Shrink_plastic_diamonds_feb_PB_2014_1

Då var det dags för krympplast igen! Har ni inte provat kan vi varmt rekommendera ett försök. Det är både lätt och roligt. Idag gör vi lyxiga diamanter.

Shrink_plastic_diamonds_feb_PB_2014_2

Ni behöver krympplast, sax, vattenfasta pennor och lack. Vi har också sett Helena på Craft & Creativityanvända akvarellpennor med gott resultat. Ni behöver också bakplåtspapper och tillgång till ugn.

Shrink_plastic_diamonds_feb_PB_2014_3

1. Krypplast finns i olika varianter. Vi har köpt ett paket med genomskinliga, helvit och helsvart och idag använder vi den klara genomskinliga och den svarta. Vi ritade ut konturer till våra stora diamanter först. Eftersom plasten krymper rejält i ugnen måste man göra diamanterna stora.

Shrink_plastic_diamonds_feb_PB_2014_4

2. När konturerna var på plats fyllde Freja i med härliga färger.

Shrink_plastic_diamonds_feb_PB_2014_5

3. Till sist gjorde vi hål i plasten. Även här måste man tänka på att plasten krymper. Gör hålen stora, eller testa att krympa en överbliven bit med ett hål i. Det är så tråkigt om hålen blir för små! Stoppa in krympisarna på bakplåtspapper enligt instruktionerna på era förpackningar och håll tummarna. Ibland krullar de ihop sig lite, men de brukar räta ut sig lagom till dess att det är tid att plocka ut dem.

Shrink_plastic_diamonds_feb_PB_2014_6

Våra färger blir klara och fina, men de är lite ömtåliga. Ett par lager lack råder bot på det. Vi känner oss lyxiga och rika med våra nya diamanter på väskor och kring halsen. Se fler finns krympisar hos oss, Helena och Pastill.nu.

Shrink_plastic_diamonds_feb_PB_2014_7

Share this: